Beschrijving
Mocca d’Or – Dominicaanse Republiek koffiebonen
De Mocca d’Or – Dominicaanse Republiek koffiebonen is een Single Origin bestaande uit 100% Arabica bonen: notig en zoet van smaak met nuances van cacao, amandel en karamel. Deze koffie wordt in de regio Barahona geoogst. Het hele jaar door is er voldoende regen en zonneschijn en dat is zeer gunstig want deze weersomstandigheden zorgen ervoor dat de koffieplanten 4 tot 5 keer per jaar bloemen dragen. De boeren kunnen dan wel 5 tot 6 keer terugkeren naar de plantage om te oogsten van de zelfde planten.
Er zijn vele soorten koffie in de wereld. De koffie van Coffee & Tasty is daarom ook zorgvuldig geselecteerd en is een perfecte combinatie van biologisch, eerlijk, fairtrade, Â modern en traditioneel.
Eerlijke handel.
We werken nauw samen met de koffieboeren uit diverse landen. Waardoor we een perfecte kwaliteit kunnen garanderen. Als beloning hiervoor krijgen de koffieboeren en plukkers een goede prijs. Deze prijs is gerelateerd aan de kwaliteit van hun product.
Kwaliteit gegarandeerd.
Al onze koffiesoorten worden getest en gekeurd wat gebeurd tijdens transport. Maar ook tijdens binnenkomst bij de branderij en na het brandproces. Waardoor een constante kwaliteit gewaarborgd wordt.
Slowroast koffie.
Onze koffie wordt gebrand in Zwolle bij Mocca d’Or. Deze branderij werkt volgens een Slowroast brandmethode. Dit betekend dat er tijdens het brandproces meer aandacht is voor de koffiebonen. De branding gaat langzamer (ca. 15 minuten voor 150kg koffiebonen). De smaken komen zo optimaal uit de koffieboon. Tijdens het brandproces is er non stop controle op het verloop van de branding.
Koffie en geiten.
Koffie heeft verschillende verhalen omtrent de oorsprong. De meest aannemelijke theorie is dat de koffie het eerst opgemerkt werd in Ethiopië. Geitenboer Kaldi zag hier zijn geiten erg opgewonden worden door het eten van bepaalde bessen. Vervolgens plukte de herder zelf de bessen, proefde ze zelf en ontdekte de eerste koffie…
Koffiepitten.
Koffie meestal als 2 boontjes in een bes. Het is als het ware de pit van de koffieplant (Coffea Arabica of de Coffea Robusta). Na een fermentatieproces en verwerkingsproces toe te passen ontstaat de uiteindelijke groene koffieboon.
Deze boon wordt na het branden de uiteindelijke koffie die we uit de winkel kennen.
Coffee & Tasty is al sinds 2008 uw leverancier van hoogwaardige koffie en thee en aanverwante artikelen. Kies uit ons ruime aanbod koffie, bonen of gemalen.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.