ZOMERKOFFIE Café Quente Dia

 6.50 172.00

Fruitig, iets zacht

Nuances: sinaasappel, rode bes, amandel

Blend

Arabica

Espresso: 7   Cappuccino: 8   Lungo: 8

(1 = minst geschikt; 10 = meest geschikt)

Herkomst: o.a. Costa Rica, Colombia en Ethiopië.

Wissen
Artikelnummer: 10291 Categorie: Tags: , , , ,

Beschrijving

Zomerkoffie Café Quente Dia

De Zomerkoffie Café Quente Dia is al jaren onze speciale zomer koffie en alleen in dit jaargetijde verkrijgbaar. Deze koffie heeft een zachte, fruitige en zoete smaak. Geschikt voor alle koffievarianten.

 

Fruitig, iets zacht

Nuances: sinaasappel, rode bes, amandel

Blend

Arabica

Espresso: 7   Cappuccino: 8   Lungo: 8

(1 = minst geschikt; 10 = meest geschikt)


Er zijn vele soorten koffie in de wereld. De koffie van Coffee & Tasty is daarom ook zorgvuldig geselecteerd en is een perfecte combinatie van biologisch, eerlijk, fairtrade,  modern en traditioneel.

 

Eerlijke handel.

Door nauw samen te werken met de koffieboeren uit diverse landen, kunnen we een perfecte kwaliteit garanderen. Als beloning hiervoor krijgen de koffieboeren en plukkers hiervoor een goede prijs. Deze is gerelateerd aan de kwaliteit van hun product.

 

Kwaliteit gegarandeerd.

Al onze koffiesoorten worden getest en gekeurd. Dit gebeurd tijdens transport, tijdens binnenkomst bij de branderij en na het brandproces. Zo wordt een constante kwaliteit gewaarborgd.

 

Koffie en geiten.

Koffie heeft verschillende verhalen omtrent de oorsprong. Een theorie is dat de koffie het eerst opgemerkt in Ethiopië. Volgens de legende zag geitenboer Kaldi zijn geiten erg opgewonden worden door het eten van bepaalde bessen. De herder plukte vervolgens de bessen, proefde ze zelf en ontdekte de eerste koffie…

 

Koffiepitten.

Koffie groeit in bessen. Het is als het ware de pit van de koffieplant (Coffea Arabica of de Coffea Robusta). In deze bessen groeien meestal 2 bonen. Door vervolgens een fermentatieproces en verwerkingsproces toe te passen, ontstaat de uiteindelijke groene koffieboon.

Deze boon wordt na het branden de uiteindelijke koffie geeft die we uit de winkel kennen.

Coffee & Tasty is al jaren uw leverancier van hoogwaardige koffie en thee en aanverwante artikelen. Kies uit ons ruime aanbod koffie, bonen of gemalen.

Extra informatie

Gewicht

250 gram, 500 gram, 1 kilo, 3 kilo, 8 kilo

Maling

Hele bonen, Espressomaling (fijn), Snelfiltermaling (medium), Cafetiére maling (grof)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.