Mocca d'or
Bij Coffee & Tasty vind je het gehele koffie assortiment van Mocca d’Or.
Mocca d'Or
Bij Coffee & Tasty vind je het gehele koffie assortiment van de Zwolse koffiebranderij Mocca d’Or. We zijn trotse partner van Mocca d’Or. Wist je dat Mocca d’Or al sinds 1933 actief is op de koffiemarkt? We vertellen je graag meer over deze koffiebranderij die onder meer beroemd werd door hun slow roast proces.
Geschiedenis Mocca d'Or
De geschiedenis van Mocca d’Or gaat terug naar de jaren 30 van de vorige eeuw. Het was de Friese bankier Durk Algra die Algra’s Koffiebranderij en Theehandel opende aan de Thorbeckgracht in Zwolle. Op de fiets ging Durk Algra door de noordelijke provincies om de bestellingen op te nemen en af te leveren. Durk kreeg het steeds drukker en het pand aan de Thorbeckegracht werd eigenlijk te klein. Ruimte voor uitbreiding was er helaas niet op deze locatie, waardoor Algra koffie genoodzaakt was te verhuizen naar een nieuw pand. In 1994 verhuisde Algra koffie naar de Curieweg en in 2013 ging de koffiebrander verder onder de naam Mocca d’Or. De hoofdvestiging is nog altijd Zwolle, maar ondertussen vind je ook vestigingen in Breda, Heiloo en Amsterdam.
Mocca d’Or groeide in de jaren uit tot meer dan alleen een koffiebranderij. Er wordt veel moeite gestoken om samen met de afnemers het beste uit de koffieboon te halen. Daarom biedt Mocca d’Or trainingen en workshops aan voor horecapersoneel om het beste kopje koffie te schenken en aan winkelier om het beste advies te geven. Er is geregeld contact tussen winkelier, horeca en Mocca d’Or met betrekking tot leveringen, training, onderhoud van apparatuur en meer. Alles om te zorgen dat de gast kan genieten van het lekkerste kopje koffie.
Mocca d'Or Koffie
Wat Mocca d’Or koffie zo speciaal maakt is dat de bonen gebrand worden volgens het slow roast principe. In plaats van de koffiebonen snel en op hoge temperatuur te branden, wat zorgt voor een vrij bittere, donkere koffie. Doet Mocca d’Or precies het tegenoverstelde. Zij branden hun koffiebonen op een lagere temperatuur en over langere tijd. Zo ontstaat er een mooi egaal gebrande koffieboon zonder overtollige oliën en overheersende bittere smaak. Slow roast zorgt voor een betere kwaliteit en smaakbeleving en daarmee is Mocca d’Or koffie een waar genot voor de echte koffieliefhebber.
Mocca d'Or Earth Coffee
Mocca d’Or is de samenwerking aangegaan met EARTH Concepts, van het welbekende Earth Water. Hiervoor hebben ze biologische koffiebonen geselecteerd én gaat de winst van deze koffie rechtstreeks naar waterprojecten in koffieproducerende landen in Afrika en Azië.
Mocca d’Or heeft twee koffiemelanges ontwikkeld.

De Melange Espresso: een espressomelange bestaande uit 100% Arabica bonen uit Peru, Mexico en Guatemala. De koffie is vol en zacht van smaak met een intens aroma en is uitermate geschikt voor de bereiding van espresso.

De Melange Crema: een lungomelange bestaande uit 100% Arabica bonen uit Ethiopië en Colombia. De koffie is vol van smaak met tonen van cacao en noten en is uitermate geschikt voor de bereiding van een lungo.
Naast deze speciale koffielijn heeft de koffiebranderij ook de Mocca d’Or Foundation opgericht. Hiermee leveren ze een bijdrage aan projecten die de levensomstandigheden van de lokale bevolking op koffieplantages verbeteren. Zo kun je met een gerust hart genieten van jouw Mocca d’Or koffie.