Decafeo Donker

 6.50 162.00

Vol, krachtig en kruidig

Nuances: karamel, zoethout en laurier

Blend

Arabica

Espresso: 9   Cappuccino: 9   Lungo: 8

(1 = minst geschikt; 10 = meest geschikt)

Herkomst: Guatemala, Honduras, Brazilië en India.

Wissen
Artikelnummer: 10217 Categorie: Tags: , , ,

Beschrijving

Decafeo Donker

Uiteraard bieden wij ook gedecafeïneerde koffiesoorten. De Decafeo Donker is een uitgekiende blend van 100% Arabica bonen. De smaak is vol, krachtig en kruidig met verrassende nuances van karamel, zoethout en laurier. Deze koffie is geschikt voor alle koffievarianten.

 

Vol, krachtig en kruidig

Nuances: karamel, zoethout en laurier

Blend

Arabica

Espresso: 9   Cappuccino: 9   Lungo: 8

(1 = minst geschikt; 10 = meest geschikt)


Er zijn vele soorten koffie in de wereld. De koffie van Coffee & Tasty is daarom ook zorgvuldig geselecteerd en is een perfecte combinatie van biologisch, eerlijk, fairtrade,  modern en traditioneel.

 

Eerlijke handel.

Door nauw samen te werken met de koffieboeren uit diverse landen, kunnen we een perfecte kwaliteit garanderen. Als beloning hiervoor krijgen de koffieboeren en plukkers hiervoor een goede prijs. Deze is gerelateerd aan de kwaliteit van hun product.

 

Kwaliteit gegarandeerd.

Al onze koffiesoorten worden getest en gekeurd. Dit gebeurd tijdens transport, tijdens binnenkomst bij de branderij en na het brandproces. Zo wordt een constante kwaliteit gewaarborgd.

 

Koffie en geiten.

Koffie heeft verschillende verhalen omtrent de oorsprong. Een theorie is dat de koffie het eerst opgemerkt in Ethiopië. Volgens de legende zag geitenboer Kaldi zijn geiten erg opgewonden worden door het eten van bepaalde bessen. De herder plukte vervolgens de bessen, proefde ze zelf en ontdekte de eerste koffie…

 

Koffiepitten.

Koffie groeit in bessen. Het is als het ware de pit van de koffieplant (Coffea Arabica of de Coffea Robusta). In deze bessen groeien meestal 2 bonen. Door vervolgens een fermentatieproces en verwerkingsproces toe te passen, ontstaat de uiteindelijke groene koffieboon.

Deze boon wordt na het branden de uiteindelijke koffie geeft die we uit de winkel kennen.

Coffee & Tasty is al jaren uw leverancier van hoogwaardige koffie en thee en aanverwante artikelen. Kies uit ons ruime aanbod koffie, bonen of gemalen.

Extra informatie

Gewicht

250 gr, 500 gr, 1kg, 3kg, 8kg

Maling

Hele bonen, Espressomaling (fijn), Snelfiltermaling (medium), Cafetiére maling (grof)