Snelle levering in heel NL

Lekker de feestdagen in: tiramisu slof met witte chocolademousse

Tiramisu slof met witte chocolademousse

De feestdagen staan voor de deur, en dat betekent dat het tijd is om te genieten van heerlijke, feestelijke gerechten. En wat is er nu feestelijker dan een verrukkelijk dessert dat je gasten versteld doet staan? Speciaal voor de kerst hebben we in samenwerking met deleukstetaartenshop.nl een betoverend recept voor een feestelijke tiramisu-slof met witte chocolademousse kunnen krijgen!

In deze blog delen we het recept. Dus laat je inspireren door deze feestelijke traktatie die je kerst onvergetelijk zal maken.

Ingrediënten voor Tiramisu slof

Bodem

  • 250 gram Funcakes mix voor Sloffenbodem
  • 75 gram roomboter, koud in blokjes
  • 1/2 middelgroot ei

Spijs

  • 40 gram FunCakes Amandelmeel 
  • 20 gram kristalsuiker
  • 1/2 middelgroot ei

Mousse

  • 135 gram Callebaut Chocolade Mousse Wit
  • 165 ml (volle) melk
  • 1 el Tia Maria*
  • 1 espresso shot

Topping

  • 60 gram Callebaut Chocolade Callets Puur
  • Eetbare gouden confetti of andere sprinkles
  • PME Belgische Chocolade Krullen Wit
  • Cacaopoeder

* Voor een alcoholvrij variant kun je ook een lekkere koffiesiroop gebruiken i.p.v. Tia Maria.

Tiramisu

Overige benodigdheden

  • Patisse Verstelbare Sloffen Rand**
  • Hand- of standmixer 
  • Bakplaat 
  • 2 velletjes bakpapier 
  • Klein paletmes 
  • Acetaatfolie van minimaal 8 cm hoog

**De afmeting van de vorm is natuurlijk van invloed voor het eindresultaat. Voor dit recept is een vorm gebruikt van ongeveer 10 cm breed bij 18,5 cm lang. Bij een grotere sloffenvorm (van bijvoorbeeld 27 bij 12 cm) zou je het recept ongeveer moeten verdubbelen.

Stap 1: de slofbodem maken

Eerst moet je de sloffenvorm invetten met boter en licht met bloem bestrooien. Plaats de vorm dan op een bakplaat met een vel bakpapier er tussen.

Bereid het deeg door Funcakemix te mengen met roomboter en half ei. Vul de vorm gelijkmatig met dit deeg.

Mix amandelmeel, suiker en een half ei tot een gladde amandelspijs. Spreid deze uit over de deegbodem, laat ongeveer 1,5 cm rand vrij.

Begin pas met het voorverwarmen van de oven op 170 graden met convectiestand (zowel boven- als onderwarmte) nadat je het deeg hebt klaargemaakt. Dit geeft het deeg tijd om even te rusten.

Zodra de oven voorverwarmd is, bak je de slof tot deze gaar en mooi bruin is, dit duurt ongeveer 30-32 minuten.

Laat de slof na het bakken 15 minuten afkoelen voordat je de vorm verwijdert. Gebruik een dun mes om te zorgen dat het deeg niet blijft plakken.

Prik vervolgens met een dikke satéprikker of breinaald overal gaatjes in de slof, tot ongeveer 1 cm van de rand. Prik niet door tot de bodem, maar ongeveer tot de helft.

Stap 2: de slofbodem bewerken en vulling maken

Combineer espresso met likeur of siroop en gebruik een keukenkwast om de slof hiermee rijkelijk te besprenkelen.

Nadat de slof bijna volledig is afgekoeld, knip je een lang stuk acetaatfolie af en plaats dit rondom de slof in een rechtopstaande positie. Plaats de vorm terug over de slof.

Bereid de chocolademousse zoals aangegeven op de verpakking, door het 5 minuten op hoge snelheid te mixen. Vul vervolgens de vorm met de mousse en strijk de bovenkant glad.

Laat de slof minimaal 4 uur in de koelkast staan, maar bij voorkeur een hele nacht.

Stap 3: decoreren

Smelt eerst de pure chocolade au bain-marie. Neem een grote snijplank of een kleine bakplaat en bedek deze met bakpapier. Giet de gesmolten chocolade hierop uit en spreid het uit met een paletmes. Strooi eetbare confetti over de chocolade en plaats het geheel in de koelkast voor later gebruik.

Tiramisu 1

Bij het afronden of serveren van de taart, verwijder de sloffenvorm. Als dit lastig gaat, duw dan de taart van onderen omhoog uit de vorm, in plaats van andersom. Verwijder voorzichtig de acetaatfolie van rond de taart. Gebruik een heet en droog paletmes om de mousse strakker te maken. Versier de bovenkant van de taart met witte chocoladekrullen, cacaopoeder en de eerder gemaakte chocoladeschotsen.

Voor een extra feestelijk effect, plaats brandende sterretjes in de taart wanneer je deze serveert.

Eet smakelijk!

Kijk ook eens op www.deleukstetaartenshop.nl voor meer leuke recepten.

Uitgelicht

Gerelateerd

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Geen producten in winkelmand

Verder winkelen